Van afval tot gastronomische parels

Onlangs vond ons derde lerend netwerk plaats in het kader van het project duurzaamheid. Deze sessie stond in het teken van afvalverwerking, met als doel om restjes om te toveren tot gastronomische pareltjes binnen de didactische restaurants van de hotelscholen. Samen met de leerkrachten maakten we miso van oud brood, proefden we onder andere opgelegde dennentopjes en hebben we een heerlijke kimchi gecreĆ«erd. Hierbij hebben we spitskool, wortel, chilipeper en knoflook gebruikt. Onder het motto ‘fermenteer je afval tot iets lekkers’ hebben we een smaakvol en voedzaam gerecht ontwikkeld dat perfect past bij de duurzame visie van de school. We delen het recept graag met jullie, zodat jullie zelf kunnen experimenteren en proeven van deze heerlijke gefermenteerde creatie.