Grootkeuken en catering
Welkom in de wereld van de grootkeuken! Waar kennis rond het samenstellen van gezonde en gebalanceerde maaltijden belangrijk is. Maar ook het beheersen van de verschillende technieken nodig is om deze te bereiden. Duik in de wereld van professionele materialen en apparaten, en ontdek hoe een goed ingerichte keuken het werk gemakkelijker en efficiënter maakt. Ook de voorraad en bestellingen beheren en optimaliseren komt aan bod, dit als goede voorbereiding maar ook om verspilling tegen te gaan. En vergeet niet: communicatie en organisatie zijn net zo belangrijk als koken zelf. In een grootkeuken draait alles om teamwork!
Ontdek op de volgende pagina’s enkele lesfiches, inzichten en oefeningen.

Voeding
In dit onderdeel duiken we in de wereld van voedingsleer, voedingsmiddelen en voedingspatronen. Het biedt leerlingen inzicht in de rol van verschillende voedingsstoffen en welke nodig zijn in gezonde en gebalanceerde maaltijden. Ze leren om voedzame keuzes te maken en de impact van voeding op de gezondheid te begrijpen.

Materialen, toestellen en inrichting
Meer info over de diverse materialen en toestellen in een grootkeuken, evenals tips voor een efficiënte keukeninrichting, kan je vinden in volgend onderdeel.
Het leert leerlingen hoe ze materialen en toestellen veilig en effectief kunnen gebruiken en hoe ze de werkruimte optimaal kunnen organiseren.