Keukenmedewerker

De keukenmedewerker vormt de basis van een goed functionerende keuken. Van het voorbereiden van ingrediënten tot het organiseren van werkplekken – alles begint bij een goede voorbereiding. Met zijn nauwkeurige en efficiënte aanpak ondersteunt de keukenmedewerker de chef en zorgt hij ervoor dat elk gerecht snel en met de hoogste kwaliteit kan worden geserveerd.

Horeca-attitudes

Als keukenmedewerker ben je een onmisbare schakel in de keuken, waar je het team ondersteunt bij de voorbereiding en bereiding van gerechten en zorgt voor een schone en veilige werkomgeving. In dit beroep zijn attitudes zoals samenwerken, betrouwbaarheid, zelfstandigheid, stressbestendigheid en flexibiliteit essentieel.

Good Practice: Sint-Jozefinstituut

Het Sint-Jozefinstituut deelde enkele van hun materialen als voorbeeld voor andere scholen. Altijd leuk om inspiratie om te doen van collega’s! 

pexels-photo-4353588-4353588.jpg

Keukentheorie - Basis keuken

In deze cursus van Stijn Van Dun maak je kennis met de belangrijkste basistechnieken en -kennis voor de professionele keuken. Van de bereiding van aardappelen, vlees, en groenten tot het maken van klassieke sauzen en het gebruik van bindmiddelen. Met deze solide basis ben je klaar om je leerlingen klaar te stomen voor een toekomst in de horeca.