Opleidingsaanbod

Bijscholing voor leerkrachten

Ben je leerkracht in het Vlaamse horeca-onderwijs?

Hou jij van inspiratie en nieuwe technieken of wil jij bepaalde skills beter onder de knie krijgen om je lessen wat meer pit te geven?

Horeca Forma zet blijvend in op de professionalisering van wie in het horecaonderwijs actief is. Het bijscholingsaanbod is gericht op wat er vandaag in de sector leeft en wat leerlingen kan helpen in hun verdere loopbaan.

De leerlingen die uitstromen uit het horecaonderwijs worden wel eens als witte raven gezien. Jullie spelen hier als (praktijk)leerkracht een zeer grote rol in. Opleiden is daarom in postcoronatijd onvermijdelijk het sleutelwoord geworden.

Enkel door constant je competenties te ontwikkelen, blijf je morgen het verschil maken. Aarzel dus niet en schrijf je volgend schooljaar in voor onze korte, superefficiënte opleidingen.

Hou deze pagina na de zomer in de gaten voor het nieuwe aanbod!

2022-2023

Het voorbije schooljaar hebben we heel wat bijscholingen georganiseerd voor leerkrachten uit het horeca-onderwijs. We zijn ook ontzettend trots op de resultaten die we hebben geboekt en willen deze graag met jullie delen.

In totaal hebben we het afgelopen schooljaar maar liefst 20 bijscholingen georganiseerd voor leerkrachten uit het horeca-onderwijs. Deze bijscholingen werden gevolgd door in totaal 123 leerkrachten, die afkomstig waren uit 43 verschillende scholen verspreid over Vlaanderen. 

De bijscholingen waren divers van aard. Zo hebben we onder andere bijscholingen gegeven op het gebied van hygiëne en veiligheid in de horeca, plantaardige voeding en het maken van Mezze kwam aan bod. Uiteraard kon het rentabiliteitsverhaal zeker ook niet ontbreken. We hebben ook bijscholingen gegeven op het gebied van marketing en hospitality, zodat leerkrachten ook op deze vlakken up-to-date blijven.

De reacties van de leerkrachten op onze bijscholingen waren erg positief. Zo gaven leerkrachten aan dat ze veel hebben geleerd en dat ze deze kennis direct konden toepassen in hun lessen. 

We kijken er alvast naar uit om jullie te ontmoeten bij onze volgende bijscholing!

Evaluaties leerkrachten

Leerkracht

Hotelschool
4.5/5

Altijd fijn om extra input te krijgen en te blijven bijscholen. Stilstaan is achteruit gaan. Leerlingen hebben sowieso baat bij gemotiveerde, up tot date leerkrachten. Bedankt!”

4.5/5

De opleidingen van horeca forma zijn de beste opleidingen die aangeboden worden voor het onderwijs!

Leerkracht

Horeca Onderwijs

Leerkracht

Horeca Onderwijs
4.5/5

De oubollige bijscholingen liggen eindelijk achter ons Ik zou zeggen doe zo verder

books, a book, stack-2909611.jpg

Ben je geen leerkracht?

Wij organiseren gratis opleidingen voor horecawerknemers (PC 302), voor horecawerkgevers (als hun personeel opleidingen volgt) & voor werkzoekenden die het afgelopen jaar nog in de horecasector (PC 302) werkten.