duurzaamheid

Het vinden van een oplossing om voedselverspilling te verminderen is een logische stap voor de horeca. 

Als je dit doet, dan kan je meer geld verdienen door minder te werken! Duurzaamheid is zonder twijfel de meest hot topic in de hedendaagse maatschappij. Wij als horeca vakmensen worden daarbij met de neus op de feiten gedrukt, want wij voeden de gemeenschap en er wordt van ons verwacht dat we gezond eten en drinken aan de mensen geven.

ANDERMAAL

Duurzame voeding en vegetarisch eten zit in de lift. Gezonde en duurzame voeding wordt steeds belangrijker en steeds meer consumenten kiezen voor vegetarische of plantaardige producten. Niet alleen in de supermarkt, maar ook vaker op restaurant.

Horeca Forma wil daarom chefs van de toekomst inspireren met een andere manier van koken. In samenwerking met ProVeg vzw en BOS+ ontwikkelden we een opleiding voor praktijkleerkrachten op hotelscholen. De opleiding wordt dit jaar begeleid door topchef Pieter-Jan Lint en geeft leerkrachten inzicht in de basis van de plantaardige keuken. 

BOS+ en ProVeg ontwikkelden daarnaast een kookboek en een uitgebreid aanbod aan educatieve tools om in de klas te gebruiken

duurzaam ondernemen in de horeca

Tip 1 – what’s in it for me?

Guido Francque – voor Westtoer

duurzaam ondernemen in de horeca

Tip 2 – jouw team voorop

Guido Francque – voor Westtoer

duurzaam ondernemen in de horeca

Tip 3 – hoe anders omgaan met de natuur

Guido Francque – voor Westtoer